Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Είστε στην 9η Εβδομάδα Κύησης

Ηλικία εμβρύου: 7 εβδομάδες
Μέγεθος εμβρύου: 22 - 30 χιλιοστά

Είστε εννιά εβδομάδων έγκυος (ή στην δέκατη εβδομάδα κύησης, εάν προτιμάτε να το μετράτε μ’ αυτό τον τρόπο).


Πως αναπτύσσεται το μωρό σας:
Το μωρό σας ζυγίζει λιγότερο από 10 γραμμάρια, έχει δηλαδή το μέγεθος μίας ελιάς, ωστόσο η ανάπτυξη του είναι ταχεία. Όλα τα μέρη του σώματος του είναι πλέον παρόντα, συμπεριλαμβανομένων των χεριών, ποδιών, ματιών, γεννητικών οργάνων και άλλων οργάνων, αν και δεν είναι ακόμη πλήρως διαμορφωμένα. Τα άκρα του έχουν μακρύνει και τα βλέφαρα του καλύπτουν τα μάτια. Σ’ αυτό το στάδιο, το μωράκι σας κουνά τα άκρα και το σώμα του και όλες αυτές τις κινήσεις μπορείτε να τις δείτε κατά την διάρκεια του υπερηχογραφήματος.

Πως αλλάζει η ζωή σας:
Μάλλον είναι απίθανο να φαίνεστε έγκυος ακόμα, εκτός αν αυτή η εγκυμοσύνη δεν είναι η πρώτη σας, αλλά σίγουρα μπορεί να αισθάνεστε πολύ κουρασμένη και εξουθενωμένη (και όχι απαραιτήτως μόνο τα πρωινά). Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης μπορεί επίσης να σας ταλαιπωρήσουν με άλλους τρόπους. Πολλές γυναίκες υποφέρουν από επίπονους πονοκεφάλους και προβλήματα με τη μέση τους όπως η ισχιαλγία. Δυστυχώς, αυτές οι ορμόνες βοηθούν στο να δημιουργηθεί το τέλειο περιβάλλον για ουρολοιμώξεις ή και κολπίτιδες από μύκητες.
Η καλή φυσική κατάσταση μπορεί να συντελέσει σημαντικά στο να έχετε μια υγιέστερη εγκυμοσύνη και μια γρηγορότερη επαναφορά, μετά τον τοκετό . Μην το παρακάνετε όμως, επιλέξτε ένα ασφαλές πρόγραμμα γυμναστικής που συστήνεται για όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σιγουρευτείτε όμως ότι δεν το παρακάνετε. Είναι γεγονός ότι πολλές γυναίκες ενδιαφέρονται για τις αλλαγές στο βάρος τους κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και παρακολουθούν τις μεταβολές του πολύ προσεκτικά ωστόσο πρέπει να γνωρίζετε ότι η αύξηση του αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα για την σωστή ανάπτυξη του μωρού σας.

Είναι οι πρώτες ημέρες κύησης, ωστόσο οι δραστηριότητες που επιλέγετε και η διατροφή σας μπορεί να συντελέσουν και να βοηθήσουν το μωρό σας να πάρει καλή θέση για τον τοκετό και να αποκτήσετε την απαραίτητη σωματική δύναμη για ένα φυσιολογικό τοκετό. Είναι καλή ιδέα να αρχίσετε να σκέφτεστε για όλα τα παραπάνω, ούτως ώστε να μπείτε σε μια σωστή ρουτίνα. Διαβάστε περισσότερα για την υγιεινή διατροφή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΚΡΕΜΑΣΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΟΥ

Κρέμασα το πτυχίο μου για χάρη του παιδιού μου.
Λόγω της εγκυμοσύνης οριζοντιώθηκα στο καναπέ και άφησα τη καριέρα μου στην άκρη.

Τα στάδια της εγκυμοσύνης

Υπάρχουν τρία ευδιάκριτα στάδια της εγκυμοσύνης, αποκαλούμενα τρίμηνα, κάθε μια περίπου 13 εβδομάδες. Το στάδιο της εγκυμοσύνης, ή το τρίμηνο, είναι σημαντικά στην αύξηση του μωρού σας και να είναι ανήσυχα για σας. Δεδομένου ότι το σώμα σας προσαρμόζεται στις οργιμένος ορμόνες μιας νέας εγκυμοσύνης, να δοκιμάσετε την ασθένεια και το moodiness πρωινού. Τα στήθη σας θα πρηστούν και θα χάσετε την περίοδό σας. Το μωρό σας θα αυξηθεί από μια μικρή συστάδα των κυττάρων σε ένα έμβρυο με τις αρχές των ματιών, των αυτιών, των δάχτυλων και των toe. Το μωρό θα είναι σε θέση να κινήσει τα όπλα και τα πόδια του. Στο τέλος του πρώτου τριμήνου, μπορείτε να παρατηρήσετε ότι "παρουσιάζετε" και ο γιατρός σας μπορεί να είναι σε θέση να σας πει ποιο φύλο το μωρό είναι.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, η κοιλιά σας θα αυξηθεί όπως το μωρό, και θα αρχίσετε να αισθάνεστε την κίνηση μωρών. Μπορείτε να δοκιμάσετε τους πονοκέφαλους, τον ίλιγγο και τους πόνους στην πλάτη από τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας. Ευτυχώς, η ασθένεια πρωινού έχει εξαφανιστεί, αλλά μπορείτε να αρχίσετε να διατηρείτε το ύδωρ. Τα κόκκαλα του μωρού σας αναπτύσσονται και καλύπτεται με ένα λεπτό στρώμα αποκαλούμενου του τρίχα lanugo. Δεδομένου ότι η κοιλιά σας επεκτείνεται, συνεχίζετε να κερδίζετε το βάρος. Παρά αυτό, το δεύτερο τρίμηνο είναι ο χρόνος που οι περισσότερες έγκυες γυναίκες απολαμβάνουν πιό πολύ.

Η αύξηση του μωρού επιβραδύνει μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου. Τα ζωτικής σημασίας όργανα αναπτύσσονται και το λίπος αρχίζει να αναπτύσσεται κάτω από το δέρμα του μωρού. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων του τρίτου τριμήνου, το μωρό αρχίζει να κατεβαίνει στο κανάλι γέννησης. Θα έχετε κερδίσει 25-35 λίβρες (ιδανικά) και μπορείτε να αισθανθείτε κάποια κούραση και μούδιασμα στην πυελική περιοχή. Το Urination είναι συχνότερο και τα στήθη σας μπορούν να αρχίσουν να αισθάνονται βαριά και διαρροή. Φυσικά, το τρίτο τρίμηνο τελειώνει με τη γέννηση του μωρού σας!

Συμπτώματα εγκυμοσύνης και πρόωρα σημάδια

Τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα. Ωστόσο, ένα από τα πιο σημαντικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι μια καθυστέρηση ή απώλεια έμμηνου κύκλου.
Σε μερικές γυναίκες συμπτώματα παρουσιάζονται μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη. Για άλλες γυναίκες, τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης μπορεί να αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια μερικών εβδομάδων.
Παρακάτω είναι μια λίστα με μερικά από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Αν είστε σεξουαλικά ενεργή και παρουσιάζετε κάποια από τα παρακάτω συμπτώματα, είναι σημαντικό να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης.
Αιμορραγία Εμφύτευσης
Η αιμορραγία μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα εγκυμοσύνης. Περίπου 6-12 ημέρες μετά τη σύλληψη το έμβρυο εμφυτεύεται στο τοίχωμα της μήτρας.Μερικές γυναίκες θα έχουν κηλίδες αίματος καθώς και κάποιες κοιλιακές κράμπες.

Άλλες Αιτίες:
Κανονική εμμηνόρροια, λοίμωξη, ή τριβή από την συνουσία κ.α

Καθυστέρηση περιόδου
Μια καθυστέρηση ή η απώλεια εμμήνου ρύσεως είναι το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα εγκυμοσύνης που οδηγεί μια γυναίκα σε τέστ για την εγκυμοσύνη.Εαν είστε έγκυος,η επόμενη περίοδος σας θα πρέπει να χαθεί.Πολλές γυναίκες μπορούν να αιμορραγούν ενώ είναι έγκυες, αλλά συνήθως η αιμορραγία θα είναι μικρότερη ή ελαφρύτερη από την κανονική περίοδο.
Άλλες εξηγήσεις: Η υπερβολική αύξηση του σωματικού βάρους / απώλεια, κόπωση, ορμονικά προβλήματα, ένταση, το στρες, παύση αντισυλληπτικού χαπιού, ή του θηλασμού.

Πρησμένο στήθος
Πρήξιμο στο στήθος είναι ένα σύμπτωμα εγκυμοσύνης που μπορεί να αρχίσει ήδη από 1-2 εβδομάδες μετά από τη σύλληψη.Μπορεί να παρατηρήσετε αλλαγές στο στήθος σας,πόνο,πρήξιμο η διαφορά στην αφή.

Άλλες Αιτίες: ορμονική ανισορροπία, αντισυλληπτικά χάπια, η επικείμενη έμμηνος ρύση μπορεί επίσης να προκαλέσει τέτοια συμπτώματα.

Κόπωση:
Αίσθημα κούρασης είναι ένα σύμπτωμα εγκυμοσύνης που μπορεί επίσης να αρχίσει ήδη από την πρώτη εβδομάδα μετά τη σύλληψη.
Άλλες Αιτίες: άγχος, εξάντληση, κατάθλιψη, κοινό κρυολόγημα ή γρίππη, ή άλλες ασθένειες μπορούν να έχουν το ίδιο σύμπτωμα κόπωσης.

Ναυτία / πρωινή αδιαθεσία
Αυτό το γνωστό σύμπτωμα εγκυμοσύνης συχνά εμφανίζεται μεταξύ 2-8 εβδομάδων μετά τη σύλληψη.Μερικές γυναίκες έχουν την τύχη να μην το έχουν, ενώ άλλες θα νιώθουν ναυτία κατά το μεγαλύτερο μέρος της εγκυμοσύνης τους.

Άλλες Αιτίες: Τροφική δηλητηρίαση, άγχος, ή άλλες διαταραχές του στομάχου μπορεί επίσης να σας κάνουν να αισθάνεστε ναυτία.

Πόνοι στην πλάτη:
Πόνοι χαμηλά στην πλάτη,οσφυαλγίες επίσης μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα που εμφανίζεται νωρίς στην εγκυμοσύνη
Άλλες εξηγήσεις:
Άγχος, άλλα προβλήματα, η σωματική ή πνευματική κούραση

Πονοκέφαλοι:
Η απότομη αύξηση των ορμονών στο σώμα σας μπορεί να σας προκαλέσουν να έχετε πονοκεφάλους νωρίς στην εγκυμοσύνη.
Άλλες Αιτιες: Αφυδάτωση, καφεΐνη,επικείμενη εμμηνόρροια, ή άλλες ασθένειες μπορεί να είναι η πηγή της συχνής ή χρόνιας κεφαλαλγίας.

Συχνή ούρησις:
Περίπου 6-8 εβδομάδες μετά από τη σύλληψη.

Άλλες Αιτίες: Ουρολοίμωξη, διαβήτης, λήψη πολλών υγρών, ή η υπερβολική λήψη διουρητικών.

Σκουρόχρωμη θηλαία άλως:
Εάν είστε έγκυος, το δέρμα γύρω από τις θηλές σας μπορεί να πάρει πιο σκούρο τόνο.
Άλλες Αιτίες: διάφορες ορμονικές διαταραχές ή μπορεί να είναι ένα κατάλοιπο από μιά προηγούμενη εγκυμοσύνη.

Επιθυμία για συγκεκριμένες τροφές
Ισως εσείς να μην έχετε έντονη επιθυμία να φάτε τουρσιά η παγωτό,όμως πολλές γυναίκες επιθυμούν ορισμένες τροφές, όταν είναι έγκυες. Αυτό μπορεί να διαρκέσει καθ 'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.