Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Είστε στην 30η εβδομάδα κύησης




Είστε στην 30η Εβδομάδα Κύησης

Ηλικία εμβρύου: 28 εβδομάδες
Μέγεθος εμβρύου: 38 εκατοστά
Βάρος εμβρύου: 1.2 κιλά
Είστε τριάντα εβδομάδων έγκυος (ή στην τριακοστή πρώτη εβδομάδα κύησης, εάν προτιμάτε να το μετράτε μ’ αυτό τον τρόπο)
Πως αναπτύσσεται το μωρό σας: Από εδώ και πέρα, το μωρό σας θα βάζει γρήγορα βάρος. Οι πνεύμονες του και το πεπτικό σύστημα είναι σχεδόν ώριμα και πιθανόν θα είναι ικανό να ανοίξει και να κλείσει τα μάτια του για λίγο, έτσι θα μπορούσε να δει μέσα στην μήτρα σας αν δεν υπήρχε απόλυτο σκοτάδι. Έχετε ακόμα 10 εβδομάδες μέχρι τον τοκετό, και σε όλο αυτό το διάστημα, τόσο το μωρό σας όσο και ο πλακούντας, η μήτρα και το αμνιακό υγρό θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν…. όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται!.
Πως αλλάζει η ζωή σας: Πιθανόν βάλατε λίγα κιλά αυτό τον μήνα, περίπου 1.4-1.8 κιλά. Είναι απολύτως φυσιολογικό να κερδίζετε 450 γραμμάρια/εβδομάδα κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων εβδομάδων της εγκυμοσύνης. Οι απαιτήσεις του μωρού σας αυξάνονται για περισσότερα θρεπτικά συστατικά στο τελικό στάδιο της ανάπτυξης του. Μπορεί να σας αρέσει που βάζετε βάρος, μπορεί και όχι—όπως και να’ ναι πάντως, έχετε πολλούς λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να νιώθετε καταπληκτικά! Μια πολύ αδύνατη έγκυος έχει περισσότερες πιθανότητες να γεννήσει λιπόβαρο έμβρυο, και αυξάνετε ο κίνδυνος για καθυστερημένη ενδομήτρια ανάπτυξη του εμβρύου, για αυτό η σωστή, υγιεινή διατροφή είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Δεν είναι ποτέ αργά να σταματήσετε το κάπνισμα, καθώς το μωρό σας θα ωφεληθεί από την αύξηση οξυγόνου στον οργανισμό σας. Προσπαθήστε να ενθαρρύνετε τους άλλους στο κοντινό σας περιβάλλον να σταματήσουν και εκείνοι. Όχι μόνο θα βοηθήσει εσάς να σταματήσετε το κάπνισμα πιο εύκολα, αλλά θα βοηθήσει και το μωρό σας στο μέλλον. Οι ερευνητές υποστηρίζουν τα μωρά που οι γονείς ή κάποιος που τους φροντίζει καπνίζει, είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο για το σύνδρομο του αιφνιδίου θανάτου των νεογνών από ότι τα μωρά που μεγαλώνουν με γονείς που δεν καπνίζουν. Συν τοις άλλοις, το κάπνισμα τσιγάρων και άλλων προϊόντων καπνού επιβραδύνουν την ανάπτυξη του εμβρύου.

Συμβουλή για την μητέρα
«Φροντίστε να διατηρείτε σωστή στάση στο σώμα σας, μιας και ανακουφίζει τους πόνους στην μέση και την ωμοπλάτη σημαντικά!!»
Συμβουλή για τον πατέρα
«Κανονίσατε την άδεια από την δουλειά σας, αφότου γεννηθεί το μωρό σας; Καλά το σκεφτήκαμε… Τι περιμένετε λοιπόν;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου